Kesintisiz olarak hizmet vermeye devam etmekteyiz. Desteklerimiz sitemiz ve whatsapp üzerinden devam etmektedir.

SkyBlock v2 Plugin Paketi Yayınlandı!

requaizen

14 Nisan 2024

436

Requlogia Minecraft SkyBlock Plugin Paketi yayınlandı.

Minecraft, oyun dünyasında popülerliğini korumaya devam ediyor ve bu popülerliği korumak için sürekli olarak yeni içerikler ve özellikler ekleniyor. Bu yeniliklerden biri de "Skyblock" bölümü ve ona eşlik eden plugin paketleri. Bu yazıda, Minecraft'un bu heyecan verici yeni özelliğini ve oyuncuları etkileyen bu yenilikleri inceleyeceğiz.

Skyblock Nedir?
Skyblock, oyuncuların küçük bir adada hayatta kalmaya çalıştığı ve kaynakları kullanarak adanın büyümesini sağladığı bir oyun modudur. Oyuncular, sınırlı kaynaklarla başlayarak tarım yapar, hayvan yetiştirir ve adalarını genişletirler. Skyblock, strateji ve hayatta kalma becerilerini test eden bir oyun modu olarak tanınır.

Skyblock Bölümü ve Plugin Paketi
Skyblock oyun modunu daha da zenginleştirmek için birçok plugin paketi geliştirilmiştir. Bu plugin paketleri, oyunculara oyun deneyimini özelleştirme ve geliştirme imkanı sunar. Örneğin, adadaki kaynakları artırabilir, yeni görevler ve etkinlikler ekleyebilir, ekonomik sistemler kurabilir ve daha fazlasını yapabilirsiniz.

Oyuncuları Etkileyen Yenilikler
Skyblock bölümü ve ona eşlik eden plugin paketleri, oyuncuları etkilemek için bir dizi yenilik sunar. Tüm bunları oyunculara sunan plugin paketimiz hakkında bilgiler:

Plugin Paketi içerisine dahil edilen eklentiler (pluginler):
Ada Seviyesi Sistemi - Adaya yerleştirdiği blokların her biri, bir seviye değerine sahiptir. Oyuncular ada seviyesini yükselterek ada sıralamasında birinci olabilir.
Ada Görevi Sistemi - Ada görevleri tamamlanarak dinar, seviye, değerli eşyalar ve en önemlisi rütbe erişimi kazanılabilir.
Ada Yükseltme Sistemi - Ada üye sayısı, ada sethome sayısı ve ada boyutu yükseltmesi ile adanızı geliştirebilirsiniz.
▪ Ada Bankası Sistemi - Oyun içerisinde elde edilen dinarları ada bankasında biriktirebilir ve ada üyeleriniz ile beraber kullanabilirsiniz.
Kaynak Paketi Sistemi - Oyun içerisine entegre edilen kaynak paketi (texturepack) sistemi sayesinde, oyunda bulunmayan ve kaynak paketi ile eklenen birçok eşyaya erişebilirsiniz.
Özel Eşya Sistemi - Kaynak paketi sayesinde erişim sağlanılabilen özel eşyalar; köylü takaslarda kullanabileceğiniz coinleri, oyunu kolaylaştırabilecek biletleri, gücünüze güç katacak özel zırhları ve daha fazlasını içerir...
Özel Jeneratör Sistemi - Standart kırıktaş jeneratöründen farklı olarak, özel kırıktaş jeneratörü marketten alabileceğiniz ve sadece size özel olan bir jeneratörlerdir. Bu jeneratörleri adanıza yerleştirdikten sonra kırmaya başlayabilir ve dilediğiniz zaman tekrardan envanterinize alabilirsiniz.
Envoy Etkinliği Sistemi - Etkinlik süresi boyunca, meydan dünyasına toplam 100 adet sandık düşer. Bu sandıklar içerisinde sandık nadirliğine göre değerli eşyalar bulunmaktadır. Sandığı açarak içerisinden bu eşyaları edinebilirsiniz.
Şans Bloğu Etkinliği Sistemi - Meydan dünyasında 3 adet şans bloğu bulunmaktadır. Bu şans blokları etkinlik süresi boyunca aktif olmaktadır. Oyuncu sayısı ne kadar çok olursa, şans bloğunun canı da o kadar fazla olacaktır. Şans bloğu her kırıldığında oyunculara rastgele eşyalar vermektedir.
Boss Etkinliği Sistemi -Maden bölgesinde etkinlik süresi boyunca maden gardiyanı adında boss canlanmaktadır. Bu bosslar öldürüldüğünde oyunculara maden sandığı verilmektedir ve bu sandık içerisinden değerli eşyalar çıkmaktadır.
Yetenek Sistemi - Oduncu, madenci, kazıcı, okçu, şifacı gibi birçok dalı olan yetenek sisteminde sınıfa bağlı olan gereksinimler yerine getirildikçe sağlık, güç, dayanıklılık gibi özel statüler kazanılır. Bu özel statülere ek olarak, özel büyüler de oyuncuların karakterine eklenmektedir.
Sıralama Sistemi - Oyuncular oyun oynadıkları süre boyunca kazandıkları seviyeler ve statüler ile sıralamaya girebilir. Bu sıralamalar meydan bölgesinde herkes tarafından görüntülenebilir.
Parkur Sistemi - Meydan bölgesinde bulunan parkur görevlisi, oyuncular parkur yaptıkça ve bu parkurda sıralama kazandıkça oyunculara dinar ve özel ödüller verir.
Açık Artırma (Ihale) Sistemi - Oyuncular, oyunda elde ettikleri eşyaları açık artırmaya ekleyebilir. Bu eşyalar 24 saat boyunca açık artırmada sergilenir. Diğer oyuncular bu açık artırma eşyasına teklif verebilir ve 24 saatin sonunda en yüksek teklifi veren oyuncu eşyanın sahibi olur.
Maden ve Çiftlik Sistemi - Maden ve çiftlik bölgesinde oyuncular kırdıkları madenler ve mahsüller kadar dinar kazanır. Dinar kazanımına ek olarak oyuncular köylü takas bölgesinde takas yapabilecekleri coinler de kazanabilir.
Kanlı Ay Sistemi - Ada dünyasında, geceleri kanlı ay aktif olmaktadır. Kanlı ay başladığında yaratıklar daha da güçlü hale gelmektedir ve bu yaratıklar öldürüldüğünde değerli eşyalar düşürmektedir.
Sohbet Oyunları Sistemi - Oyun sohbetinde belli sürelerde sohbet oyunu aktif olmaktadır. Bu sohbet oyunlarında matematik, kelime oyunu gibi birçok seçenek bulunmaktadır. Doğru cevabı veren oyuncu ödülün sahibi olur.
Sohbet Koruması Sistemi -Oyun sohbeti içerisinde küfür, argo gibi kullanımları engelleyen ve sohbetin huzurunu sağlayan korumadır.
Savaş Koruması Sistemi - Arena bölgesinde oyuncular savaş eşnasındayken oyundan çıktıklarında eşyalarını kaybetmelerini sağlayan ve adil bir savaş ortamı sağlayan korumadır.
Kozmetik Envanteri Sistemi - Oyunda bulunan standart envanterin yanı sıra, kozmetik envanteri bulunmaktadır. Bu envantere kasalardan elde edilen kozmetik eşyaları takılabilir.
Kutu/Kasa Sistemi - Günlük ödüllerden, kutulardan ve görevlerden elde edilen kutu anahtarları ile, meydan bölgesinde bulunan kutular açılarak özel eşyalar elde edilebilir.
Çiftçi Sistemi - Adada üretilen tarım eşyalarını otomatik olarak toplar ve bu toplanılan eşyaları kolay bir şekilde satabilmenizi sağlar. Tüm bunlara ek olarak, çiftçi spawnerdan çıkan yaratıkları da otomatik olarak öldürebilir.
Bilgi Kitabı Sistemi - Oyuna yeni başlayan oyuncular için özenle oluşturulmuş bilgilendirme kitabı sayesinde, sunucuda bulunan sistemler hakkında kolay bir şekilde bilgi sahibi olabilirsiniz.
Seviyeli Yaratık Sistemi - Oyunda bulunan tüm aktif yaratıkların seviyeleri bulunmaktadır ve bu seviyeler doğrultusunda yaratıklar daha dayanıklı ve daha güçlüdür.
F Kısayol Sistemi - Oyunda "F" tuşuna basıldığında tüm işlemlerinizi kolay bir şekilde yapabileceğiniz bir menü açılmaktadır.
Market Sistemi - İhtiyaç duyabileceğiniz birçok eşyayı market üzerinden oyun parası ile satın alabilirsiniz.
Süreli Uçuş Sistemi - Kullanıldığı süre boyunca eksilen bir uçuş hakkındır. Bu süreli uçuş hakkı ada görevlerinden, kutulardan, etkinliklerden kolay bir şekilde elde edilebilir. Aynı zamanda süreli uçuş sisteminde afk koruması gibi birçok ayar bulunmaktadır.
Ağaç Büyütme Sistemi - Adada bulunan fidanlar eğil/kalk yapılarak kolay bir şekilde büyütülebilir. Bu eğil/kalk işlemi bir nevi kemik tozu görevi görmektedir.
Takas Sistemi - Oyuncuların güvenli bir şekilde ticaret yapabilmesi için tasarlanmış bir sistemdir. Öncelikle oyuncular birbirlerine takas isteği gönderir. İki taraf da kabul ederse takas işlemi başlar. Takas işlemi başladığında menü açılır. Menüye oyuncular eşya ekleyebilir ve aynı zamanda seviye ve dinar ekleme özelliği de mevcuttur. Oyuncular eşyaları ekledikten sonra, eğer iki taraf da takası kabul ederse geri sayım başlatılır ve takas eşyaları oyunculara teslim edilir.
Günlük Ödül Sistemi - Oyuncular günlük olarak sunucuya katılarak ödül talep edebilirler. Eğer ödülleri hiç aksatmadan alırlarsa, aldıkları ödül sayısı da yükselir. Aynı şekilde, eğer ödül almayı aksatırlarsa tekrar başa dönerler. Ödüller içerisinde seviye, dinar, kutu anahtarları bulunmaktadır.
Depo Yükseltme Sistemi - Oyuncular eşyalarını sanal bir sandık olan depoda saklayabilir. Bu depoların her bir seviyesi 1 çift sandık boyutundadır. Depo seviyesini yükseltmeniz durumunda depo alanınız genişleyecektir.
Peri Ruhu Sistemi - Oyuncular haritada bulunan peri ruhlarını toplayarak ödüller kazanabilir. Bu ruhlar haritanın bazı bölgelerinde gizlenmiş durumdadır. Her ruhun kendine özel bir ödülü bulunmaktadır.
Şanslı Spawner Sistemi - Oyun içerisinde bulunan birleştirilebilir spawner aracılığıyla doğan demir golemler öldüğünde ya da öldürüldüğünde bir orana bağlı olarak elmas ve netherit eşyası düşürebilmektedir.
Otomatik Eşya Sistemi - Oyuncular adasında bulunan blokları kırdığında kırdığı bloğa göre elindeki eşyası değişmektedir. Örneğin, oyuncu odun kırdığında eline otomatik olarak balta gelmektedir. Bu özellik, oyuncunun sürekli olarak slot değiştirme zahmetinden kurtulmasını sağlar.
Otomatik Restart Sistemi - Sunucu her gün saat 05:00'da otomatik olarak yeniden başlatılır ve sunucu performansı artırılır. İşlemci ve ram kullanımının sunucu açık kaldığı süre boyunca artabilmesi sebebiyle günlük restart işlemi oldukça önemlidir. İsteğe göre bu restart durumu scoreboardda gösterilebilir ve discorda duyuru gönderilebilir.
Otomatik Etkinlik Sistemi - Belli gün ve saatlerde sunucuda etkinlikler başlatabilirsiniz. Bu durum, manuel şekilde etkinlik yapma işlemini tamamen sonlandırmak ile beraber herhangi bir optimizasyon sorunu yaşatmamaktadır. 


Plugin Paketi ile alakalı diğer detaylar:
Sunmuş olduğumuz minecraft plugin paketlerinde optimizasyon, oyun içi piyasa dengesi, renk uyumu gibi birçok ince detaya özen gösterilmektedir. Plugin paketinin taban versiyonu 1.20.4 olup, tüm versiyonlarla (1.8-1.20.4) giriş yapılabilmesi mümkündür. Bunu ViaVersion, ViaBackward, ViaRewind eklentileri ile sağlayabilirsiniz. Plugin paketinde harita dahil şekilde teslim edilmektedir. Düzenlemek istediğiniz sistemlerin tamamıyla alakalı hazırlamış olduğumuz notları okuyarak kolay bir şekilde düzenleme yapabilirsiniz.


Plugin paketi hakkında detaylı bilgi almak için:

   • https://wiki.requlogia.com.tr

   • https://discord.requlogia.com.tr

Etiketler