Kesintisiz olarak hizmet vermeye devam etmekteyiz. Desteklerimiz sitemiz ve whatsapp üzerinden devam etmektedir.

Plugin Paketi Nasıl Kurulur ve Kullanılır?

requaizen

07 Eylül 2022

722

Minecraft Plugin/Plugin Paketi kurarken dikkat etmeniz gereken birçok detay bulunmaktadır. Sıfırdan plugin paketi hazırlamak ya da sunucu açmak istiyorsanız, öncelikle çalıştırmak istediğiniz sunucu versiyonunun java gereksinimlerini incelemeniz ve sunucuyu o java versiyonu ile çalıştırmalısınız. Sunucu .jar dosyası ve başlatma dosyasını eklendikten sonra, sunucuyu çalıştırın. Sunucuyu ilk çalıştırdığınızda eula hatası ile karşılacaksınız, bu bir hata değildir. Kullanım koşullarını kabul etme gibi düşünebilirsiniz. Paket içerisinde bulunan eula.txt dosyasına giriş yaptıktan sonra, eula ayarını true olarak ayarlamalısınız. Ayarlama yaptıktan sonra paketi tekrardan çalıştırın, düzenlemeleri eksiksiz yapmanız durumunda sunucu sorunsuz bir şekilde çalışacaktır. Eğer sunucuyu sadece premium hesaplara değil, tüm kullanıcılara açmak istiyorsanız server.properties içerisinde bulunan online-mode ayarını false olarak ayarlayabilirsiniz.

Öncelikle klasörlerin ve dosyaların ne işe yaradığını detaylı şekilde öğrenmemiz gerekiyor.
   ▪  logs klasörü - Sunucuyu çalıştırdığınızda aldığınız çıktılar, giriş çıkışlar ve yaptığınız işlemler kaydedilir. Log klasöründen bunların kayıtlarını görüntüleyebilirsiniz.
   ▪  plugins klasörü - Sunucuya plugin eklemek istediğinizde, bu klasör içerisine ekleyip düzenleme sağlamalısınız.
   ▪  bukkit.ymlSunucuda end açma kapatma, spawn limitleri, tick ayarlamaları gibi birçok ayarı bu klasörden yapabilirsiniz.
   ▪  spigot.yml - Sunucu başlatma dosyasını, sunucuda gönderilecek hata mesajlarını, dünya ayarlarını, huni ayarlarını ve birçok ayarı bu klasörden yapabilirsiniz.
   ▪  paper.yml - Sunucu için optimizasyon sağlayacak birçok düzenlemeyi bu klasörden yapabilirsiniz.
   ▪  server.properties - Sunucu ip adresi ve portunu, kaynak paketini, zorluğunu ve birçok ayarı bu klasörden düzenleyebilirsin.

Sunmuş olduğumuz plugin paketleri ile alakalı kurulum detaylarını öğrenmek için açağıdaki videoyu izleyebilirsiniz.


Etiketler